CEFAR PERISTIM PRO

FÖR INKONTINENSBEHANDLING

Elektrisk stimulering via nerver i bäckenbotten är sedan länge ett känt behandlingsalternativ vid ansträngnings-, trängnings- och blandinkontinens. CEFAR PERISTIM PRO är en tvåkanalig inkontinensstimulator med möjlighet att behandla med en vaginal- och en analelektrod.   CEFAR PERISTIM PRO har sju förinställda program för invärtes behandling med vaginal och/eller anal elektrod, två TENS program för extern behandling med hud elektroder samt möjlighet att programmera upp till tre egna program. Pulsbredden och stimuleringstiden kan justeras manuellt för att anpassas till användaren.

Vid behandling av ansträngningsinkontinens är målet med elstimulering att härma en frivillig muskelsammandragning och förbättra bäckenbottenmuskulaturens funktion. När det gäller trängningsinkontinens är målet att förhindra en ofrivillig sammandragning av blåsan genom att stimulera nerverna i bäckenbotten. Vid behandling av blandinkontinens används en stimulering som lämpar sig både för trängnings- och ansträngningsinkontinens. När det gäller avföringsinkontinens är målet att förbättra kontrollen över tarmarna genom att träna bäckenbottenmusklerna. 

Egenskaper

  • Programmerbar: Stimulatorn låter dig skapa och spara tre personliga program.
  • Bakgrundsbelyst skärm: Stimulatorn har större skärm och bakgrundsljuset gör det enklare att läsa, även om det omgivande ljuset är dåligt.
  • Halsrem: Stimulatorn har en avtagbar halsrem och Bältesclip, som gör den enkel att använda hemma.
  • Stimulering genom använding av vaginal- och/eller analprob eller ytelektroder.
  • Andra fördelar: Pausfunktion, programlås, timer, knapplås, selfcheck och compliance.